Kelemahan dan Kelebihan

Salam . Hari ni Tengku Zainul rase sedih sangat , sebab tak abis abis kena kutok dengan kawankawan . 
bukan ke Allah dah jadikan semua manusia ni mempunyai kelebihan dan kelemahan masing-masing ? kenapa manusia ni hanya memetingkan kelemahan orang ? kenapa tidak mengunnakan kelebihan seseorang itu sebagai kata-kata yang selalu keluar dari mulut korang ? Rasa sedih sangat tahu ?  Cuba ubah perkataan yang keluar dari mulut korang . boleh ? Cuba lh pahami hati orang lain . jangan hanya mementingkan diri sendiri sahaja .
Lembut !
 Dalam dunia ni , Allah dah mencipta beberapa orang lelaki yang perwatakannya lembut . Bukan itu ciptaan Allah ? but , nape still ramai yang mengejek , memerli orang macam tu . mereka tak minta jadi mcm tu . Korang penah tengok SUTUN ? hem , kalau seorang lelaki lembut itu menukar pakaian dorang , rambut , besarkan ****k , jual badan , itu baru bapok ! nape lelaki lembut yang tak nak jd lembut di kutok ? diperli ? dihina ?

Permainan !
 Dalam permainan bola sepak , kenapa aku tak boleh maen ? kenapa kalau aku maen pon , simpanan ? aku tahu , aku maen tak seberapa hebat . but , aku lebih terasa tau kalau aku tak dapat maen dalam satu permainan . at least , bagi peluang untuk aku maen . sekurang-kurangnya , aku dapat mengubah diri aku dari lembut yang ke sedikit keras . Aku dah cuba banyak cara untuk keraskan diri ini . sebab aku tak mahu dihina . aku bukan jenis bapok ! aku ciptaan Allah yang lembut . tolong lh aku .
 Dalam permainan Kriket , aku rase , diri aku memang boleh maen permainan ini , but , why korang mcm tak bg aku maen permainan ini . 
 Kalau aku ke padang permainan , aku tunggu je korang untuk tanya aku nak maen ke tak nak . but , tak de sape pon nak ajak . Aku yang macam org gila nak mintak main . Waktu nak pilih team untuk maen Futsal pon , aku letak selipar , then , ade org campak . betapa sakitnya hati seorang insan ini .

Hati yang ku ubati !
Takpe lh . mungkin bukan semua orang yang suka berkawan dengan orang macam aku ni . Aku insan hina . Aku memang tak layak untuk bermain , berkawan dengan korang . biar lh aku hidup bersendirian . aku lebih rela berkawan dengan orng yg lebih berumur dari aku . macam Acap , Hafizi , Buncit , Khairul Zahar .
dekat sekolah , Fauzi , Aiman , Firdaus , Syahir and lain-lain . Nak tahu apa yang aku lakukan bila hati ini terasa sedih akan tindakan kawankawn aku ? caranya ...

>>> aku bawa moto lajulaju je haha <<<  
tpi ingat . walau korng stress mcm mne pon , jangan hisap rokokk ! burokk sangat perangai ! hahaha . maaflh . kalau korang dah memang PEROKOK ! heheh . 

penat aku menaip untuk korang bace .

5 ulasan:

Ahmad Haikal Muzzamil berkata...

aku ajak ko main permainan bola sepak

zainul berkata...

hem , yelh kau . kau tu budak kecik , takkan aku nak maen bola dengan budak kecik kot ?

Ahmad Haikal Muzzamil berkata...

ari ni petang budak-budak hebat ade gan aku turun ko nak main main je la.......

Tengku Zainulariff berkata...

kau pkir aku budakbudak ke ha ?

●●●●●●●●●● berkata...

ko knl aiman tak kalau ko knl die ko main ko tahu tak die lah orang terhebat ko suruh die ajr ko sebab die die masuk klb little star