nak tinggalkan segalanya !

acctually , Zainul nak post entry ni besok , but , dah rase terpakse lh . dah tak tahan sngat sakitt nye hati ni . rasa macam nak duduk bawah gua je tahu tak . tido je. tak mahu jumpa kawankawan . nak release tension . tahu apa sebab ? banyak lh penyebabnya . grrr !


Larikan diri
Kenapa semakin hari , makin ramai orang melarikan diri daripada aku ? kenapa semua orang mcam tak suka dengan aku ? apa salah aku ? atau apa yang aku dah lakukan dekat korang ? ataupun , ada orang yang menyebarkan suatu berita burukk tentang aku ? tolong bagitahu , sedih sngat dengan skap korang lh .
 lame dah aku pendam sikap korang . lagilagi dekat sorang budak lembayung tu . hem , but aku kena bersabar sebagai umat Islam . Ikut kan hati , aku rase mcm nak bunuhh diri . But , Islam dah melarang .


Muhammad Taqi
Memang baru dua tahun aku kenal taqiyuddin ni , but kengkadang aku rase dia ni mcm fmily aku jugak tau . Aku rase dia dah mula nak larikan diri dari berkawan dengan aku . Dulu , waktu audition "Kamilah Bintang" kitaorng pergi sama-sama . Sekrang , sejak dia rapat dengan kawankawan dia , aku mcm tunggul kayu . Dulu , bila jumpa , borank mcm-mcm , beri salam . Sekarang , bila jumpa pandang sebelah mata pon tak nak. Dulu , waktu ajak keluar , ok je . tak de masalah langsung . Sekarng bila ajak keluar , mcmmcm alasan . 
p/s untuk taqi : weyh , aku nak tnye , nape skrang ni kau dah mcm tak suka berkwan dengan aku ? kalau aku ade buad salah kat kau , maafkan aku . and kalau tak de , bgtau lh ape sebab ? 

Fitnah and tuduhan
Ni berita baru , aku dituduh G** . I'm not like that lh ! ade bukti ke ? ade dua faktor sebenarnya . firstly , ade orng ni , nampak aku msj "SOME****" then , org dalam msj tu , ckp "...syg..." pastu , budak tu slah sngka . dia ingat aku g** . pastu , dia kepoh kat semua orng . tolong lh . lupakan semua tu . Faktor kedua ialah . Amin Firdaus , ckp Cik Din chat dia kat Facebook , yang Cik Din ttbe ckap "saya gay" , pastu aku ajok kata amin tu , then , aiman dengan asyraff dengar , kemudian tu , dia pon kepoh jugak . ISH ! sedihnya dengan sikap kawan sebegini .

Kecacatan dimuka
sememangnya aku akui , yang aaku ade msalah di muka , tak kan sebab tu , korang larikan diri dari aku ? dan kenapa masih ramai pihak yang suka tanye kenapa muka ni merah ? aku rase bengang lh ! dalam sehari boleh kate 200 kali aku jawap pertanyaan tu . Ni mungkin last aku ckp , muka aku ni ade resdung . lepas ni , kalau ade lg orng yg tnye , memang aku ckp benda lain . 

Hal 2 cerdas
sebelum ni , ade seorang budak yang cakap , "zainul , budak laki kelas 2c ckp kau sakai" then , terpakse lh ckp , memang aku skai pon . hem , sama ade benda tu benar atau tak , tak tahu lh . 

memang menagis bila taip entry ni . 
p/s : sekarang , ikot lh korang nak nilai diri aku ni , kalau bgus pada korang , aku akan cuba kekalkan , kalau burokk pada korang , aku akan cuba ubah . but , aku tak tahu , aku perlu ubah dari segi ape . PM me on Fb kay ?

5 ulasan:

Acad Trav!s berkata...

Terasa aq 2C dowh..
Aq x ckp pon...
Huhu~

Amin firdaus berkata...

Wah nama aq tu~ Hahahax~ Molek2.. Jgn nagis zainul :)

Adrina berkata...

chill okay? maksud gay tu- terlebih happy

Tengku Zainulariff berkata...

alhamdulillah , ada juga yang amik berat tentang aku

x knl...x knl... berkata...

x knl2.....
mmg aq x knl...